Fleurdirect

Fleurdirect is een snelgroeiende webwinkel in de verkoop van kamerplanten. Sinds de start heeft Fleurdirect zich in hoog tempo ontwikkeld tot één van de marktleiders in Nederland en is het bedrijf erin geslaagd om veel kantoren én Nederlandse huishoudens te voorzien van ‘groen’. 

EXPERTISE

  • Digital Roadmap
  • Conversie optimalisatie
  • Data Studio
Website bekijken

De uitdaging

De snelle groei van Fleurdirect heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf al in een vroeg stadium een eigen marketingafdeling heeft kunnen opzetten. Daarnaast werkt Fleurdirect met diverse partners als het gaat om de uitvoering van online marketing-werkzaamheden zoals webdevelopment en SEO.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en om kansen op digitaal gebied in kaart te brengen heeft Fleurdirect Nordhaven gevraagd om de directie strategisch te adviseren en waar nodig de externe partijen aan te sturen bij het uitvoeren van nieuwe initiatieven.

De oplossing

We zijn gestart met het ontwikkelen van een Digitale Roadmap, waarop de kansen voor Fleurdirect in kaart zijn gebracht en in overleg met de directie zijn geprioriteerd. Vervolgens hebben we de daaruit voortvloeiende werkzaamheden gecoördineerd, waaronder het vernieuwen van de webwinkel, het inrichten van social media campagnes en conversie optimalisatie. De technische ontwikkeling van de webshop is uitgevoerd door InStijl Media.

Om de resultaten van alle online marketingactiviteiten te meten hebben we Data Studio ingericht, waarin Fleurdirect realtime talloze statistieken kan monitoren, zoals bezoekersaantallen, conversiepercentages per apparaat, profielen en kenmerken van bezoekers, etc.

Het resultaat

De Digital Roadmap heeft ervoor gezorgd dat Fleurdirect een duidelijke digitale agenda heeft, waarin alle acties en prioriteiten scherp in beeld zijn gebracht. De werkzaamheden die zijn uitgevoerd op basis van de Digital Roadmap zijn hebben geleid tot een omzetgroei van 32%. Nordhaven blijft betrokken bij het nemen van strategische beslissingen.

Gerelateerde projecten

Broekman Logistics

Wereldwijde online leadgeneratie

Workspace

Voor Workspace ontwikkelden we een digitale strategie om leads te genereren voor de business software oplossing.